Μήνυμα σφάλματος

Notice: Undefined offset: 1 στην counter_get_browser() (γραμμή 70 του /home/wrotr/public_html/46nhppeiraia/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Xρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!

Το χρονικό διάστημα 16 - 24 Απριλίου του 2016 αποτελούσε παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την Εκπαίδευση. Κατά  την εβδομάδα αυτή τα παιδιά υπενθυμίζουν με δημιουργικούς τρόπους στους ηγέτες του κόσμου τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση και προωθούν το μήνυμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους. 

Στόχος της εκστρατείας της ActionAid είναι να κάνει ο Υπουργός Παιδείας άμεσα προτεραιότητα την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα και βασικό αίτημα η ένταξη των παιδιών με αναπηρία σε σχολεία ανοιχτά, προσβάσιμα, που λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και τη διαφορετικότητα όλων των μαθητών.

Με τα παιδιά παρακολουθήσαμε ένα βίντεο στον εξής σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=1lebvmmFQjc

Κατά διαστήματα ο εκπαιδευτικός διέκοπτε το βίντεο και διάβαζε προσωπικές μαρτυρίες από το υλικό της ActionAid. Το αποτέλεσμα ήταν η άμεση ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών της τάξης. Τα παιδιά παρατήρησαν εικόνα σχετικά με το σύμβολο της αναπηρίας και έμαθαν να το αποδίδουν.

Κλείσανε τα αυτιά τους και συνειδητοποίησαν ότι δεν άκουγαν καλά. Χωρίστηκαν σε δυάδες . Στο ένα παιδί τα μάτια καλύφθηκαν με μαντήλι και το άλλο αναλάμβανε να το καθοδηγήσει σε κάποιο μέρος της τάξης. Βέβαια άλλα παιδιά δεν έδειχναν καθόλου εμπιστοσύνη στο παιδί που τα καθοδηγούσε και άλλα εμπιστεύονταν και το διασκέδαζαν. Επίσης κράτησαν και μπαστουνάκι και προσπάθησαν να κινηθούν και να παρακάμπτουν εμποδια. Τοποθέτησαν το ένα χέρι τους πίσω από την πλάτη τους και με το αντίθετο χέρι από αυτό που χρησιμοποιούν προσπάθησαν να ζωγραφίσουν. Άλλα το κατάφεραν, άλλα δυσκολεύτηκαν και κάποια άλλα έκαναν τις ζαβολιές τους.

Στο τέλος και μετά από συζήτηση τα παιδιά αποφάσισαν τι χρειάζεται ένα σχολείο για να είναι προσβάσιμο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Δημιούργησαν έτσι την αφίσα της τάξης μας, εξ 'ολοκλήρου από τα χεράκια τους και τις ιδέες τους. 

Μπορείτε να δείτε την αφίσα του σχολείου μας στον εξής σύνδεσμο : 

 

Ακολουθούν οι φωτογραφίες των δράσεων .

 

Λέξεις Κλειδιά: