Μήνυμα σφάλματος

Notice: Undefined offset: 1 στην counter_get_browser() (γραμμή 70 του /home/wrotr/public_html/46nhppeiraia/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Η σημασία της δημιουργικότητας σε ό,τι αφορά την  εξέλιξη του νηπίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί μακροπρόθεσμος στόχος μας, όπως τονίζει και ο J. Piaget, είναι να δημιουργήσουμε ανθρώπους ικανούς να κάνουν καινούρια πράγματα  και όχι απλώς να αντιγράφουν τις προηγούμενες γενιές. Ανθρώπους ικανούς να ανακαλύπτουν , να δημιουργούν και να εφευρίσκουν.

Επομένως , οι περισσότερες από τις δραστηριότητες του παιδιού στο Νηπιαγωγείο πρέπει να έχουν τη σφραγίδα της δημιουργικότητας και να αποτελούν γι’ αυτό ευκαιρία επινόησης και ελεύθερης έκφρασης.  Στο πλαίσιο της παιδαγωγικής της αλληλεπίδρασης τα παιδιά ενθαρρύνονται να εκφράζουν, να ανταλλάσσουν και να αντιπαραθέτουν τις  ιδέες του καθώς δουλεύουν μαζί αναπτύσσοντας δραστηριότητες. Ο κύριος ρόλος των εκπαιδευτικών  είναι να ενθαρρύνουν τις νοητικές και κοινωνικές ανταλλαγές μεταξύ των παιδιών για να έχουν την ευκαιρία να τα παρατηρούν και να προσπαθούν να κατανοήσουν τη σκέψη τους ώστε να προσαρμόσουν ανάλογα τις εκπαιδευτικές τους πρακτικές.

Κάθε εβδομάδα τα παιδιά μαθαίνουν και από έναν γλωσσοδέτη - τραγούδι. Ο Τάκης ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από τους γλωσσοδέτες που ζήτησε από την οικογένειά του να του αγοράσουν το συγκεκριμένο βιβλίο. Επιδόθηκε σε πλήθος γραπτών θησαυρών που τους παρουσίαζε με χαρά στην τάξη. Επειδή ο μικρός μας μαθητής , πραγματικά κουράστηκε πολύ στην προσπάθειά του αυτή , οφείλουμε να του παρουσιάσουμε τις εργασίες του, που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικό χρόνο. Σε άλλη ανάρτηση θα παρουσιάσουμε και τις άλλες εργασίες του. Το εκπληκτικό είναι ότι ενώ οι γλωσσοδέτες είναι γραμμένοι στα πεζά γράμματα , ο μικρός μαθητής μας τους προσάρμοσε στα κεφαλαία. 

Οι γλωσσοδέτες είναι οι εξής:

Πέμπτη έκοψα τον πεύκο, πέμπτη πέφτει ο πεύκος κάτω και τρυπώνουν στα κλαδιά του η γατούλα με τον γάτο, κάθονται και κουβεντιάζουν,μια χαρούλα την αράζουν. Και έρχονται και τα γατάκια και αρχίζουν παιχνιδάκια, και γατοπαραμυθάκια, κάποια Πέμπτη μια φορά, στο νησάκι τα Ψαρά. 

Ποντικός τρυπά κουρούπι , ποντικοτρυποκούπης.

 

της καρέκλας το ποδάρι ξεκαρεκλοποδαριάστηκε.
 Της καρακάξας η φωλιά , τσακνακαρακαξότσακνα.
Ο κόκορας , ο κόρακας , ο κοκορακοκόρακας 
Πάνω τ' Άη Γιωργού τον τρούλο κάθεται γρια κουτρούλω και μιλάει στα πουλιά με την ωραία της μηλιά , τον κυρ' Ήλιο χαιρετάει και γλυκά ,χαμογελάει , τα παιδάκια την κοιτούν , με χαρά την χαιρετούν και η γριά μας ,η Κουτρούλω που τη λέγανε Κουκούλω, κατεβαίνει από τον τρούλο , χίλια δυο βιβλία βγάζει ,και αρχίζει να διαβάζει ........................κι ευλογούσε τα παιδιά.